fbpx

У Кабміні повідомили, скільки ще діятиме статус тимчасового захисту українців у Європейському союзі

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі єдиного телемарафону повідомила, скільки ще для Українців діятиме статус тимчасового захисту у Європейському союзі.

Так, за її словами цього статусу набуло понад 5 млн українців, які змушені були покинути рідну країну і виїхати за кордон. Статус тимчасового захисту для біженців з України діятиме щонайменше до весни 2024 року.

Як розповідає Стефанішина, цей пункт було зафіксовано під час перемовин із єврокомісаркою із внутрішніх справ Ільвою Йоганссон.

Також віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, повідомила, що під час перемовин з Йогансоном українська сторона домовилася разом із ЄС створювати умови, щоб українські громадяни мали доступ до освіти, медицини, відповідного проживання та працевлаштування.

За словами Стефанішиної. Європейська комісія допомагатиме у фінансуванні цих потреб.

Цитуємо:

“Також ми зафіксували, що статус тимчасового захисту, який отримали понад 5 млн наших громадян на території ЄС, діятиме до весни 2024 року щонайменше”.

Серед іншого, постало питання щодо українців, які повертаються в Україну на якийсь час, а потім їдуть назад на територію ЄС.

Як запевнила міністерка, було зафіксовано, що обмежень стосовно повернення громадян на територію ЄС не буде.

05,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page