fbpx

“У Кремлі мріють забрати кілька областей Казахстану і Токаєв про це знає”: експерт пояснив, чим обґрунтовується нова політика Казахстану щодо росії

Однією із мрій кремля є, щоб кілька областей, розташованих на півночі Казахстану, відійшли до Росії.

Павло Лисянський директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки висловив таку думку в інтерв’ю “24 каналу”.

Як запевняє експерт, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відкрито перейшов до політичної та економічної сепарації від Росії.

Павло Лисянський також зазначив, що з 1991 року Кремль підтримує спроби сепарaтизму на території свого азійського сусіда. Доходило до спроб утворити “Уральську народну республіку” та російську автономію у складі цієї країни.

Цитуємо слова експерта:

“Росія мріє, щоб три області на півночі Казахстану відійшли до неї. Казахи про це знають, і Токаєв про це знає, тому веде таку політику”.

Коли 2014 року Кремль організував “русскую весну” і наша країна втратила частину територій, Казахстан посилив у законодавстві кримiнальну відповідальність за сепaратизм, збільшивши строк покaрання.

Павло Лисянський впевнений, що влада країни завжди усвідомлювала те, що РФ рано чи пізно спробує зайти на їхню територію, а зараз імовірність цього зросла через події в Україні.

“В Україні, де вони розпочали війну, українці дали опір. Тоді окупанти можуть піти у зворотному напрямку і можуть узятися за Казахстан”.

11,07,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page