fbpx

У Криму на весіллі заспівали «Червону калину». Аксьонов назвав пісню «націоналістичним гімном» — і грозить кримінальною відповідальністю

Самопроголошений прем’єр-міністр тимчасової російської окупаційної влади у Криму Сергій Аксьонов пригрозив кримінальною відповідальністю мешканцям регіону, які «скандують українські гасла, співають пісні, націоналістичні гімни» у період «спецоперації» Росії в Україні. Про це йдеться у відеозверненні Аксьонова, опублікованого у його телеграм-каналі.

Самопроголошений глава регіону, анексованого Росією у 2014 році, розповів, що у соцмережах з’явилися відео з якихось «публічних заходів», учасники яких скандували проукраїнські гасла. Аксьонов не уточнив, що це за заходи, але написав у телеграмі, що покарання мають понести і організатори, і учасники «подібних розваг». Він доручив встановити «всіх учасників цього заходу, які, на кадрах відео, співають націоналістичний гімн».

“Притягнення до кримінальної відповідальності, звільнення з посад і навіть припинення бізнесу біля РФ — один із заходів на всіх подібних персонажів”.

За його словами, цим питанням займається спільна група співробітників ФСБ, поліції, прокуратури та представників виконавчої влади.

“Я вважаю, що люди, які поводяться подібним чином – справжні зрадники… Для усіх посібників і всіх, хто підтримує український режим, на мій погляд, раціональна пропозиція — треба їхати жити в ту державу, яка підтримується. Не любите нашу країну, їдьте туди, де і кого ви любите”.

Українські джерела, наприклад, політик Антон Геращенко пов’язали заяву Аксьонова з тим, що 11 вересня в соцмережах розповсюдили відео з весілля в ресторані в Бахчисараї. На записі видно, як гості підспівують українській пісні «Червона калина».

Пісня «Червона калина» («Ой у лузі червона калина»), написана 1914 року, після російського вторгнення у лютому 2022 року стала одним із символів України. 27 лютого її виконав лідер українського гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, який записався у тероборону. Потім пісню виконували інші українські артисти, а також гурт Рink Flоyd .

Фото: колаж. 09/13/2022

You cannot copy content of this page