fbpx

У кулінарному записнику моєї мами знайшла рецепт, як готувати котлети з квасолі або, як колись казали, січеники з квасолі

Пропоную вам рецепт пісного страви. Вона дуже поживна, багата білком, який так необхідний під час посту.

У кулінарному записнику моєї мами знайшла рецепт, як готувати котлети з квасолі. Привернуло увагу те, що квасолю не потрібно відварювати, лише замочити. Спробувала – і закохалась у рецепт! Котлети з квасолі – це просто, доступно і надзвичайно смачно!

Квасолю замочити на ніч в 1,5 л води (якщо квасоля свіжа – використовуйте холодну воду, якщо квасоля надто суха – залийте окропом). Потім промити і відцідити.

Квасолю на котлети разом з цибулею і часником перемолоти на м’ясорубці. До квасолі додати яйця, манку, 2 стол. ложки сметани і соду. Масу на котлети посолити, поперчити, перемішати і ще раз перемолоти на м’ясорубці.

Квасолеву масу на котлети викладати порціями за допомогою столової ложки на пательню з розігрітою олією і смажити, перевертаючи котлети, на невеликому вогні.

Борошно розтерти з 2 стол. ложками сметани, підмішати воду, сіль і коріандр. Готові котлети викласти у форму для запікання, залити підготованим соусом і запікати в духовці приблизно 1 год при температурі 160 градусів.

Смачного!

You cannot copy content of this page