fbpx

У квітні і травні українці зможуть безкоштовно перевірити серце

У квітні і травні 2018 року українці зможуть перевірити серце і здати аналіз кpові для виявлення ризиків предіабету і діабету.

Про це повідомив “Караван” спільно з Центром дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, пише 24 канал.

За даними ВООЗ Україна є країною №1 у Європі і №2 у світі в рейтингу смepтності від серцево-судинних захворювань. Для покращення кардіоздоров’я, українці в квітні і травні 2018 року пройдуть профілактичні та інформаційні заходи в рамках соціальної програми “Живи Серцем”.

Спеціально обладнаний кардіомобіль з діагностичним обладнанням відвідає 5 міст: Київ, Дніпро, Харків, Львів і Одесу. Мешканці зможуть безкоштовно пройти обстеження у кращих кардіологів і здати аналіз кpові.

Кардіомобіль буде приймати всіх охочих на одній з центральних площ Києва – 14 квітня, Харкова – 28 квітня, Запоріжжя – 5 травня, Одеси – 12 травня та Львова – 19 травня. Кардіологи центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України – дорослого та дитячого відділень, проводитимуть огляди на сучасному обладнанні, встановленому всередині кардіомобіля.

Читайте також: Прописали “попити” Боржомі “: на Буковині “залікували” до cмepті дворічного хлопчика

У кожному місті кардіомобіль відвідає один з обласних дитячих будинків для огляду дітей, надалі Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України забезпечить їх лікування в разі потреби.

“Щороку в Україні фіксують близько 50 тисяч випадків інфapкту і понад 100 тисяч випадків інcyльту. На жаль, більшості людей в нашій країні поки не властива культура турботи про здоров’я. Поінформованість про необхідність профілактики ССЗ дуже низька, мало хто усвідомлює важливість медичного спостереження для раннього виявлення захворювань”,– наголошує доктор медичних наук Володимир Жовнір.

Максимум корисної інформації про профілактику серцево-судинних захворювань зібрано на сайті програми “Живи серцем”. Там же можна пройти онлайн-тест для виявлення своєї групи ризику.

You cannot copy content of this page