fbpx

У Львів знову приїхав відомий кардіохірург Вільям Новік – пацієнти від 10 місяців до 17 років

Відомий американський кардіохірург Вільям Новік і команда Novic Cardiac Allience у Першому медоб’єднанні Львова за тиждень прооперували п’ять дітей із складними вадами серця.

«За тиждень Вільям спільно з нашими кардіохірургами прооперував п’ятьох діток. Це були складні оперативні втручання на аортальному, мітральному та тристулковому клапанах. Найменшому пацієнту було лише 10 місяців, найстаршому – 17 років» – зазначили в лікарні.

За словами лікарів, найскладнішим хірургічним втручанням стала операція Росса у 4-річної Насті, стан якої уже був критичним. Щоб врятувати їй життя, кардіохірурги виконали аутотрансплантацію – замінили вражений аортальний клапан дівчинки на її власний клапан легеневої артерії.

Також команда Вільяма Новіка передала лікарні витратні матеріали та медичне обладнання вагою близько 2,5 тонни, з яким спеціалісти уже почали працювати.

У медзакладі наголошують, що це вже четверта місія Novic Cardiac Allience до Львова задля розвитку дитячої кардіохірургії на заході України. За час співпраці прооперовано понад пів сотні дітей зі складними вадами серця та стільки ж проконсультовано.

Цього року команда Novic Cardiac Allience планує приїхати до Львова ще щонайменше двічі.

Як повідомлялося раніше, у листопаді у Першому медоб’єднанні Львова відкрили кардіохірургічне відділення для дітей, наразі єдине в Західній Україні. Тоді в лікарні повідомили, що ставлять перед собою мету – 200 операцій на рік, оскільки питання дитячої кардіохірургії дуже актуальне в Україні. Лише на Львівщині щороку народжуються сотня дітей із вадами серця. І зараз лише на Львівщині тисяча дітей потребують таких операцій.

Фото: Укрінформ.

06/17/2022

You cannot copy content of this page