fbpx

У мене є дві племінниці, їх батько – мій брат Микола. Імена у дівчат Хельга і Венера. Хельга Миколаївна і Венера Миколаївна. Мама Хельги і Венери носить звичайне ім’я Валя

У мене є дві племінниці, їх батько – мій брат Микола. Імена у дівчат Хельга і Венера. Хельга Миколаївна і Венера Миколаївна. Мама Хельги і Венери носить звичайне ім’я Валя.

Коли дружина брата подарувала йому старшу дівчинку і повідомила обране для дівчинки ім’я, мама ледь не знепритомніла. Микола ж узагалі ледь пристойних слів добирав:

– Хельга? Хельга? Ми що, скандинави? Чим тебе Марина не влаштовує? Ірина, Наташа, Оля, Катя, Настя?

– Я цю дитину виносила, мені ім’я обирати! Хельга! Усе! – не здалася Валя.

Брат з самого появи на світ кличе старшу дочку Оленою. Вона навіть якось, коли навчилася виразно говорити, запитала, чому її називають двома іменами.

Сама Хельга з ентузіазмом відгукується на Олену, навіть якось попросила у мами, щоб і вона її теж так називала. Валя, як брат розповів, в черговий раз зажадала від чоловіка, щоб він керувався даними в свідоцтві про народження при спілкуванні з донькою.

Мама теж на боці «Олени»: вона принципово не називає старшу внучку Хельгою. І якщо чоловікові Валя таку вільність прощає, зрідка з ним не розмовляючи з цього приводу, то мамі після першого ж не правильного імені у доступі до онучки було відмовлено не без усіляких сентиментів.

Потім з’явилась Венера. Це тільки після появи на світ дівчинки з’ясувалося, що на світ з’явилася Венера. До цієї події ім’я було обрано і зовсім інше: Микола, у якого перед очима «бігала» Хельга, сам обрав ім’я і сказав Валі, що у його другої дочки буде, як він висловився, людське ім’я – Катя.

Венера побула Катею з моменту появи і до отримання свідоцтва про народження. Коля, коли дізнався, мало не зібрав речі. Потім здоровий глузд переміг, сім’я не розпалася. Мені давно здається, що Микола до такої міри любить дружину, що пробачить їй майже все. У них прекрасна родина, і якби не розбрат з іменами, то я могла б сказати про повне взаєморозуміння.

Микола, вже за традицією, переінакшив Венеру в Віру. У Валі дві дочки: Хельга і Венера. У Миколи дві дочки: Олена і Віра. Була навіть курйозна ситуація, коли Микола з Валею переїхали в нову квартиру. Одна сусідка познайомилася на дитячому майданчику з Миколою, Оленою і Вірою, друга сусідка – з Валею, Хельгою і Венерою. Потім сусідки обмінялися враженнями про нових знайомих з 14 квартири, і прийшли до висновку, що в їхньому під’їзді оселилася багатодітна сім’я. Вони навіть встигли між собою трохи пожаліти Миколу: чотири дочки, жодного сина!

Мама, дізнавшись про ім’я другої внучки і про альтернативу, яку придумав Микола, теж вважала за краще варіант з Вірою. Це знову не пішло на користь їхнім стосункам. Дівчатка геть не знають свою бабусю. Микола, інколи возить їх до мами, але після тих сцен, які влаштовує йому Валентина дізнавшись про це – все рідше і рідше.

Записано зі слів С. Б.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page