fbpx

У моєї свекрухи нове захоплення – голосити, що у нашій квартирі брудно і бігати по будинку з віником. З порогу заходить і в цілком чистій квартирі починає наводити лад. Я спочатку віджартовувалась, а тепер не до жартів уже. Ну правда, куди це годиться?

Мені “пощастило” жити поруч зі свекрухою. В гості вона до нас ходить, як на роботу. Гаразд би просто прийшла, попила чай, поговорили і пішла, але ні ж. Вона мало не з порога починає голосити, що як ми взагалі в такому безладі живемо, кидається “допомагати”. Мені її допомога не потрібна, вдома у нас нормально.

Ми з чоловіком обоє працюємо, тому щоденне намивання всіх поверхонь до дзеркального блиску не входить в сферу наших інтересів. Посуд миємо щодня, перемо в разі потреби, а раз на тиждень проводимо повне прибирання з витиранням пилу, миттям підлог і сантехніки.

Вдома нормально можна ходити босоніж, до ніг нічого не липне. Всі речі лежать на своїх місцях, єдине, що можна назвати з великою натяжкою бардаком, це речі, які перуться протягом тижня, а потім терпляче чекають вихідних, щоб їх випрасували і прибрали в шафу. Все. Ну, ще нам з чоловіком іноді лінь мити посуд відразу після їжі. Такі ми от з ним недбалі хазяї в своєму домі.

Але свекруха, мабуть, вважає, що ми живемо в хліві. Як по-іншому пояснити її вигуки і хапання за ганчірку, я не знаю. Улюблена розвага – прийти серед тижня, починати пилососити, щось натирати, перекладати, хапатися за праску.

Спочатку мене це тішило, я з жартами відбирала у неї інвентар і садила пити чай. Думала, що пройде з часом. Уже рік не може ніяк пройти. Завжди її візити проходять за одним сценарієм. Це дуже неприємно, я вже навіть не приховую, що мені не подобається. Казала їй сто раз, що ми самі справляємося, у домі чисто – не чує.

Останнім часом почала вже з порогу осаджувати і охолоджувати її трудовий ентузіазм. Тепер у нас нова розвага – сльозливі образи на невдячних дітей. Вона ж хоче зробити нам добре, допомогти з усіх своїх сил, а ми так негарно реагуємо.

Така турбота свекрухи про чистоту нашої квартири особливо безглуздо виглядає на тлі того, що коли реально потрібна була її допомога, вона не прийшла, зайнята була. Ми коли тільки в квартиру в’їхали, робили ремонт, потім квартиру потрібно було відмивати, сміття виносити. Тоді потрібна була будь-яка допомога. Моя мама з сестрою приїхала, сестра чоловіка теж з чоловіком прибули, а свекруха не прийшла. Хоча ось тоді роботи вистачило всім.

Зате по чистій квартирі з пилососом бігати – вона тут як тут. Але я з якогось боку зараз навіть знаходжу плюси в цій ситуації. Зараз вона сина свого дістане остаточно своїми причіпками, і він сам запропонує квартиру поміняти, мені навіть робити нічого не доведеться. Дай мені Бог терпіння раніше їй нічого не сказати зайвого.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page