fbpx

У МОЗ повідомили, чи після впровадження медичної реформи можна буде викликати лікаря додому

У МОЗ розповіли, чи після впровадження медичної реформи можна буде викликати лікаря додому.

У Міністерстві охорони здоров’я продовжують відповідати на найпопулярніші питання щодо медреформи на своїй сторінці в соцмережі Facebook, пише Раіо Максимум

“Кампанія “Лікар для кожної сім’ї” триває. Вибір свого лікаря – це нова культура взаємодії лікаря і пацієнта. Понад двох мільйонів українців вже обрали своїх лікарів – терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів. Це означає, що уже з липня НСЗУ направлятиме кошти за їх обслуговування у конкретні медзаклади, – відзначили у прес-центрі міністерства”.

Також у МОЗ відповіли, чи залишаться виклики сімейних лікарів додому.

Читайте також: КОСМЕТОЛОГИ ПОВІДОМИЛИ, ЯКІ ПРОДУКТИ ПРОВОКУЮТЬ ПОЯВУ ПРИЩІВ

“Так, виклик додому сімейного лікаря, терапевта та педіатра входить до переліку послуг, які надаються на первинній ланці. Кожен лікар зможе виїжджати до своїх пацієнтів. Щоби вирішити, чи потрібно їхати на виклик, лікар поспілкується з пацієнтом телефоном і вирішить чи справді треба їхати, чи достатньо буде консультації телефоном, чи пацієнт зможе сам приїхати до амбулаторії. Чи буде лікар виїжджати додому – залежить від стану пацієнта, а не від того, як далеко він знаходиться від лікаря”, – розповіли медики.

You cannot copy content of this page