fbpx

“У нас великі проблеми під Сєвєродонецьком та Лисичанськом, є загроза оточення”: Олексій Арестович про ситуацію на фронті

У районі Сєвєродонецька та Лисичанська у ЗСУ є проблеми і навіть – загроза оточення. На Ізюмсько-Слов’янському напрямку тривають бої місцевого значення.

 Олексій Арестович розповів про це у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним, пише ТСН.

Цитуємо:

“З Ізюмсько-Слов’янського напрямку, як “безперспективного”, росіяни перекинули сили на Луганщину – під Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Йдеться щонайменше про дві батальйонні тактичні групи (БТГр). Росіяни намагалися форсувати Сіверський Донець у районі Сіверська, але поки безуспішно”.

Також радник керівника Офісу президента Олексій Арестович сказав, що наразі У ЗСУ є великі проблеми під Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

За словами Олексія Арестовича ворог кинув не менше трьох БТГр на цьому напрямку.

“Але оскільки там війська настільки виснажені, навіть це є дуже вагомою гирею на ваги… І ця гиря спрацювала” – підсумував Арестович.

Наразі, за даними Олексія Арестовича, загарбники намагаються закрити в оточенні українські сили у Золотому та Гірському.

“І загроза цього закриття реальна”, – визнав представник ОП.

Також він розповів, що окупаційні війська кинули сили на низку населених пунктів на південь від Сєвєродонецька та Лисичанська, намагаючись цим створити маленькі тактичні оточення.

Цитуємо:

“Вони кинулися на Білу гору, Борівське, на Сиротине (це вже безпосередньо під Сєвєродонецьком та Лисичанськом). Там теж тривають місцеві бої, які становлять певну небезпеку. Метьолкіне ми втратили під Сєвєродонецьком”, – каже Арестович.

Радник керівника Офісу президента уточнив, що наразі загроза оточення за великим рахунком є, але росіяни поки не зможуть її реалізувати.

23,06,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page