fbpx

У нас великий будинок за містом. Так склалось, що наші родичі уже багато років відзначають усі свята тут у нас на природі. Свекрусі ювілей 60 років наступної п’ятниці і вона зателефонувала до мене, аби розповісти, яким має бути свято у нашому домі. Я слухала і вухам своїм не могла повірити

Рідня мого чоловіка звикла відзначати усі свята у нас. Так тривало кілька років. Мені доводилося готувати, прибирати і слухати ще, що щось не так.

І ось нещодавно мама чоловіка заявила, що збирається святкувати свій ювілей у нас, і планує вона запросити приблизно 20 людей. Я не погодилася і почала пропонувати інші варіанти, як відзначити її круглу дату.

Наприклад, ми збираємося лише сім’єю в неї вдома чи йдемо до ресторану. Вона відповіла, що готувати здоров’я їй не дозволяє, а на ресторан вона не має грошей.

А вчора мені зателефонувала сестра чоловіка, щоб дізнатися чи не передумала я щодо святкування у нас вдома. Я їй сказала, що я не маю сил, коштів, бажання на те, щоб влаштовувати гуляння в нас удома, тим більше на 20 осіб.

І я вирішила запропонувати їм інший варіант:

— Давайте, всі діти, а нас три сім’ї, оплатимо для мами ресторан, і це буде нашим подарунком для неї. Ще купимо гарний букет квітів та якийсь подарунок від усіх нас. І таким чином для нас трьох це буде не так накладно, і самі готувати не буде, і мати матиме і свято, і подарунок.

На мою пропозицію сестра чоловіка мені сказала, що у них особисто немає такої можливості, щоб платити за ресторан і купувати подарунок, тим більше вона сама так не хоче робити. Після цього вона вимкнулася.

Якщо так, то я теж ні до чого. Якщо доньці нічого не потрібно, то чому я маю хвилюватися? З мене вистачить, наїздилися на мені за стільки років. Свято вже у п’ятницю і як все пройде невідомо.

Мені самій цікаво. Свекруха не дзвонить, не говорить нічого. Подивимося, як воно все буде.

22,01,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page