fbpx

У Пашиняна питання щодо ефективності російських миротворців в Нагірному Карабасі

Як відомо, увечері 3 серпня Азербайджан офіційно оголосив операцію «Відплата» в Нагірному Карабасі через зaгибель строковика від, ймовірно, “членів незаконних вірменських озбpоєних формувань” і вже повідомив про зайняття кілька висот.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відреагував на це тим, що чекає від миротворців РФ припинення будь-якої спроби порушення лінії зіткнення.

Додав, що низка подій у Нагірному Карабаху з листопада 2020 року “викликають у вірменському суспільстві питання щодо змісту та суті миротворчої місії”. Таку заяву Пашинян зробив під час засідання уряду Вірменії, передають росЗМІ.

“Присутність і діяльність російського миротворчого контингенту є ключовим фактором для забезпечення безпеки вірмен Арцаха (Нагірний Карабах. – Ред.)”, – заявив Пашинян.

Він додав, що “виникає крайня необхідність узгодження деталей миротворчої операції в у Нагірному Карабаху”.

Про «ефективність» російських миротворців говорив і Азербайджан – у липні президент Азербайджану Ільхам Алієв також висловив претензії в бік міністерства оборони Росії.

Він звинуватив росію в тому, що вона не виконала обіцянки, згідно з якою військові Вірменії мали залишити Нагірний Карабах.

Фото: ВВС.

08/05/2022

You cannot copy content of this page