fbpx

У Зеленського відповіли на закиди Байдена

Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента,  вважає “безглуздим звинувачувати в чомусь країну, яка понад 100 днів протистоїть потужному російському агресору, якщо ключові країни світу не змогли превентивно зупинити РФ”.

Коментар Подоляка наводить “Інтерфакс-Україна” 11 червня, передає УП.

За слова Подоляка, Україна розуміла, що Росія планує вторгнення і готувалася до нього, але масштаби нападу здивували всіх. Так радник ОПУ відреагував на слова президента США Джо Байдена, у яких йшлося, що  Зеленський відкидав його попередження про те, що Росія таки вторгнеться в Україну.

“У Володимира Зеленського на столі постійно перебувала відповідна аналітика, яка базувалася на якісних розвідданих. Президент також уважно реагував на всі слова і попередження наших партнерів.

Питання завжди було тільки в тому, яким саме буде обсяг вторгнення? Поза всяким сумнівом, обсяг вторгнення, який ми побачили 24 лютого, шокував багато країн, зокрема наших партнерів”.

“Україна розуміла наміри росіян, очікувала той чи інший агресивний сценарій, готувалася до нього. Про що свідчить, крім іншого, розосередження складів боєприпасів і збpої в цілому, блискавична реакція на багаторівневе вторгнення і перебудова оборонних можливостей, ефективне проведення в перший тиждень дистанційних ударів, які різко зламали початкові російські плани”, – написав він.

“А ось що важливо, так це швидкість, з якою перебудувалося держуправління на військові рейки і практично блискавичний вихід нашої країни з шoку. Ну і, нарешті, ключове, мені здається, що безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів ефективно бореться в повноцінній війні проти набагато більш ресурсного опонента, якщо ключові країни не зуміли превентивно зупинити мілітаристські апетити РФ, прекрасно їх знаючи…”, – додав Михайло Подоляк.

Фото: ФБ М. Подоляк.

06/11/2022

You cannot copy content of this page