fbpx

Угорщині не подобається, що в Мукачево поміняють орла на тризуб, навіть, викликала голову посольства України

Угорщина, в особі голови МЗС Угорщини Петера Сійярто, обурилася тому, що в українському Мукачево демонтують з замку «Паланок» орла-турула.

Сійярто заявив, що вважає знесення статуї в Мукачеві «непотрібною провокацією», і запросив для розмови українського посла в угорське МЗС, та звернувся до глави Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Микити, якого назвав «просто прекрасною людиною».

«Я впевнений, що він не усвідомлював цього, його здоровий глузд, його справедливий підхід повністю контрастує з тим, що зараз зроблено на рівні провокації», – сказав глава угорського МЗС.

Сіярто додав, що Угорщина має «стати на захист угорців Закарпаття», тому чіпати орла не можна.

Нагадаємо, що вся ця безглузда історія почалася з того, що Мукачівська міська рада доручила місцевому історичному музею замінити орла-турула на тризуб.

Для Угорщини XX в. турул використовувався як символ прихильниками правоконсервативних сил т.зв. «Великої Угорщини», що прагнуть повернення угорських кордонів, дійсних до укладання Тріанонського договору, тобто Закарпаття, Буковина та Галичина були в складі Австро-Угорської імперії.

Фото: колаж.

10/15/2022

You cannot copy content of this page