fbpx

Україна переломила хід війни: американський інститут вивчення війни спрогнозував, скільки ще триватиме війна і Україні

Американський Інститут вивчення війни (ISW) нещодавно опублікував новий звіт щодо України. У звіті йдеться про те, що українські війська завдали великого оперативного ураження Росії. Завдяки стрімкому контрнаступу ЗСУ відвоювало майже всю Харківську область.

Згідно звіту, успіх став результатом умілого планування і максимального використання західних систем озброєння, таких як HIMARS.

Цитуємо фрагменти звіту:

“Довгі обговорення Києва, а потім оголошення про проведення контрнаступальної операції, спрямованої на Херсонську область, відвернули значні російські війська від ділянок, на яких українські сили завдавали вирішальних ударів протягом останніх кількох днів. Збройні сили України використали HIMARS та інші західні системи для нападу на російські наземні лінії зв’язку (GLOC) у Харківській і Херсонській областях, створивши умови для успіху цієї операції”

Однак в інституті додають, що нинішній контрнаступ не стане кінцем війни.

Там додають що кампанія на північному сході України завершиться, і це дасть змогу російським військам відновити стійку оборонну лінію, в інституті попереджають і про можливі контратаки хоч і локальні.

“Україні доведеться розпочати наступні контрнаступальні операції, можливо, кілька, щоб завершити звільнення окупованої Росією території. Війна, ймовірно, триватиме до 2023 року. Україна переломила хід цієї війни на свою користь. Київ, найімовірніше, дедалі частіше диктуватиме місце і характер великих бойових дій, і Росія дедалі частіше неадекватно реагуватиме на зростання фізичного та психологічного тиску України в послідовних військових кампаніях, якщо Москва не знайде способу перехопити ініціативу”.

12,09,2022

Головне фото ілюстративне – колаж.

You cannot copy content of this page