fbpx

Україна повернула з Росії 53 дитини

В ефірі національного телемарафону віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що Україні вдалося повернути з Росії 53 дитини.

“53 діток вже вдалося повернути. Зараз ми говоримо і про позовну діяльність. Я поставила завдання чітко зафіксувати такі випадки, знайти, де були усиновлення, і ми будемо позиватися, ми будемо вимагати притягнути до відповідальності Росію…”, — сказала віцепрем’єрка.

Верещук наголосила, що у Мінреінтеграції будуть сприяти пошуку таких діток, якщо батьки, родичі чи знайомі цих дітей, ймовірно викpадених і вивезених у Росію, звернуться до відомства.

“Ми в кожному конкретному випадку дізнаємося інформацію, фіксуємо її, і якщо ми знаходимо дитину на території РФ, ми робимо все, щоб повернути дитину”, — зазначила вона.

Нагадаємо, що 30 травня путін підписав указ Про спрощений порядок набуття російського громадянства дітьми-сиротами з України.

На 15 червня Дарина Герасимчук, уповноважена президента з прав дитини, називала цифру в 2 751 дитину, депортовану на Росію, яку вдалося верифікувати. А є ще діти про долю яких Україна нічого не знає.

Фото: pixabay.

08/25/2022

You cannot copy content of this page