fbpx

Україна «взяла в облогу» російське посольство в Гельсенкі

В російському посольстві в Гельсінкі на вікнах опущені броньовані штори, на дверях захисні щити. По всьому периметру посольство оточене українськими прапорами, синьо-жовтими квітами, наклейками, стрічками, плакатами, свічками, усім, що висловлює протест проти кремлівського вторгнення в Україну.

Раз на кілька днів біля посольства росії у Фінляндії відбуваються акції протесту проти дій Кремля. І хоча російські службовці ночами намагаються зривати антипутінські плакати та стікери, їх тільки більшає.

Фінляндія є однією з численних країн світу, яка допомагає Україні: країна прийняла тисячі українців, для яких працює спеціальна гуманітарна програма включно з житлом, харчуванням і коштами. Дітям надаються дошкільні й освітні заклади. Проїзд у громадському транспорті, зокрема трамваях, поїздах, автобусах і поромах, для українців – безплатний.

Підтримка України з боку Фінляндії відбувається не лише з боку держави. Громадяни Фінляндії теж повністю на боці України. Відомі випадки, коли фіни зупиняли машини з російськомовними патріотами путіна і змушували їх знімати з машин російську символіку.

Після 9 травня у Гельсінкі не помічено жодного прокремлівського символу, а російські співробітники посольства пересуваються Фінляндією на машинах з російськими номерами, використовуючи лише сині дипломатичні номери, за якими не можна визначити державну приналежність, пише Укрінформ.

Фото: Укрінформ.

06/14/2022

You cannot copy content of this page