fbpx

Українка Марина В’язовська отримала найпрестижнішу премію з математики

Міжнародний конгрес математиків (МКМ) оголосив українку Марину В’язовську однією з лауреатів найпрестижнішої математичної нагороди – Філдсівської премії 2022 року (медаль Філдса).

«Марина В’язовська нагороджена медаллю Філдса 2022 року за доказ того, що решітка E8 забезпечує найщільніше упакування ідентичних сфер у 8 вимірах, і за подальший внесок у розв’язок пов’язаних екстремальних задач та задач із інтерполяції в аналізі Фур’є», – повідомили у пресрелізі МКМ.

Також лауреатами стали француз Уго Дюмініль-Копен, британець Джеймс Мейнард і американський математик корейського походження Джун Ху.

За даними російського видання, Міжнародний конгрес математиків мав пройти в Санкт-Петербурзі, однак після початку агресії рф проти України місто було позбавлено права його проведення, і форум перенесли в онлайн-формат.

Медаль Філдса — нагорода, яка надається молодим математикам (до сорока років) за значний вклад у науку. Сума нагороди становить 15 000 канадських доларів. Засновником премії був канадський математик Джон Чарлз Філдс.

До сьогодні громадяни України ще не отримували Філдсівську премію, пише Укрінформ.

Фото: Укрінформ.

07/05/2022

You cannot copy content of this page