fbpx

Українка утеплила будинок пляшками: ефект вийшов приголомшливий

Українка утеплила будинок пляшками: ефект вийшов приголомшливий.

Віра Івашко з села Озера Кобеляцького району Полтавської області не приховує, що збирати по селу пляшки і застосовувати їх в господарстві стала через бідність. Її 22-річна дочка Олена ось уже чотири роки стpаждає від важкого аутoімуннoго захвopювання, і практично всі зароблені гроші йдуть на лiкування. А живуть вони вдвох в старенькому глинобитному будинку, пишуть Факти.

Раніше, каже Віра, обігрівач в ньому не вимикала, і за місяць в холодну пору року тільки за світло доводилося платити 1000 гривень. Тепер платить 1500 за весь опалювальний сезон – в таку суму обходяться дрова. Утеплення всього будинку коштувало жінці близько двох тисяч гривень – це ціна купленого цементу.

Тепер на подвір’ї Віри все в склі. Навіть туалет з пляшок зроблений. А недавно своїм улюбленим матеріалом господиня виклала доріжку від воріт до ганку. Потім прокладе таку ж від інших воріт, що на задньому дворі. І на цьому окультурення, як вона каже, власного господарства, мабуть, завершить. Шкода, ніхто з односельців не зацікавився її ноу-хау.

Почалося все з того, що Віра побачила по телевізору сюжет про чоловіка, що зумів спорудити палац з пляшок з-під шaмпанського. І її осінило, куди можна прилаштувати купу склотари, що зібралася за кілька років за будівлею магазину, який вона орендує. Щоб вивезти пляшки в пункт прийому в райцентр, потрібно було наймати трактор. Виходило невигідно. А тут як раз дерев’яний паркан, що відокремлює її від сусідки, завалився. Ось і вирішила Віра пустити сміття в діло.

Читайте також: Ніна перебила у домівці суперниці майже всі тарілки. На виправдовування, що – заміняв сантехніку і випадково забруднив одяг, не реагувала. Тиждень демонстративно не розмовляла з Петром, а тоді вирішила, що слід його вигнати

Кілька років тому купила електричну пилку і поміняла все дерево на даху. Потім перейшла на внутрішні роботи. Вирівняла стелю – підбила дошками- «вагонкою». Таким чином, зверху утворилася повітряна подушка, і в хаті стало тепліше. Потім обклала кахлем плиту і грубку. Тепер вони гарячі до ранку, не те, що раніше, – поки горить, доти і тепло. А підлогу у вітальні вирівняла … пляшками. Принцип укладання такий же, як і доріжок у дворі, тільки замість цементу використовувала теплий матеріал – глину. Зверху висохлу підлогу вкрила лінолеумом. Це нижня повітряна подушка. Ну і в кінці обклала всі стіни і фронтон склом. Тепер вся моя хата опинилася в повітряних подушках, тому в ній тепло. Про електричний обігрівач давно забули. А влітку, навпаки, в будинку прохолодно.

За матеріалами- Факти.

Фото – Факти.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page