fbpx

Українські школярі безкоштовно отримають світловідбивні елементи на одяг

В наступному році на інформаційну кампанію щодо використання світловідбивних елементів пішоходами та велосипедистами, а також на забезпечення такими елементами школярів передбачено 18 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури у відповіді на журналістський запит “УНН“.

“Станом на сьогодні загальна сума коштів, передбачених у 2019 році на виконання завдання “покращення безпечної поведінки учасників дорожнього руху” Державної програми, складає 200,3 млн грн, у тому числі 18 млн грн на інформаційну кампанію щодо використання світловідбивних елементів пішоходами та велосипедистами у темну пору доби, в рамках якої, у тому числі, планується забезпечення учнів, які здобувають загальну середню освіту, світловідбивними елементами, розміщення їх на одязі школярів, портфелях (рюкзаках, ранцях)”, – повідомили в прес-службі.

При цьому у відомстві додали, що остаточна сума коштів на програму із забезпечення світловідбивними матеріалами школярів у 2019 році буде визначена після погодження проекту постанови з органами влади.

Також в Мінінфраструктури зазначили, що наразі Мінфін та Міносвіти не подали свої пропозиції до розробки законопроекту по забезпеченню учнів шкіл світловідбивними елементами, а органи місцевої влади не надали даних про кількість школярів, яким мають бути надані відповідні елементи.

Мінінфраструктури, в свою чергу, розробляє проект постанови КМУ, який і передбачає забезпечення учнів п’яти областей такими елементами.

You cannot copy content of this page