fbpx

Український офіс Amnesty International не причетний до скандальної доповіді

«Громадське» ввечері 4 серпня повідомило, що Український офіс правозахисної організації Amnesty International не брав участь у підготовці та поширенні доповіді, у якій ідеться, ніби Збройні сили України “наражають цивільних на небезпеку”.

“Український офіс не брав участі ані в підготовці, ані в розповсюдженні цієї інформації. За правилами організації, під час збройних конфліктів та воєн документуванням порушень і злочинів займається виключно Департамент реагування на кризи”, – заявила речниця “Amnesty International Україна” Катерина Мітєва.

Натомість український Amnesty International задокументував десятки воєнних злoчинів на території України і довів, що вони були скоєні саме російськими військовими, – кажуть в пресслужбі офісу.

“Amnesty International Україна” наголосили, що не зафіксували жодного воєнного злoчину українських військових, тоді як правозахисна організація Amnesty International у доповіді від 4 серпня заявила, що українські військові у спробі відбити російських окупантів наражають на небезпеку цивільне населення.
Україна розкритикувала цю доповідь.

Фото: Новинарня.

08/04/2022

You cannot copy content of this page