fbpx

Українців зобов’яжуть оплачувати комуналку за сусіда: що це означає

В Україні жителів багатоквартирних будинків, після того як уряд затвердить методику розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг, зобов’яжуть оплатити всю вартість води, яку спожив їхній будинок.

“У Києві майже 95% багатоквартирних будинків обладнані загальнобудинковими приладами обліку холодного водопостачання. В ідеалі показники загальнобудинкового лічильника повинні дорівнювати сумі всіх лічильників, які є в будинку (квартирних і лічильників у нежитлових приміщеннях)”, — пише генеральний директор “Київводоканалу” Дмитро Новицький для ЕП.

Однак, за його словами, на практиці таке трапляється дуже рідко через магніти, які мешканці будинків використовують на квартирних лічильниках. Ще одним поширеним способом крадіжки води є врізки в домову мережу холодного водопостачання, якими зазвичай грішать юридичні особи, що дислокуються на перших поверхах будівлі.

Новицький зазначив, що “Київводоканал” також втрачає воду через aвaрії та витоки в мережі постачання. Крім того, в літній період багато неврахованої води йде на полив прибудинкової території.

“Як зробити так, щоб не платити за сусіда, який поставив собі магніт на лічильник? По-перше, таких сусідів треба виявляти силами мешканців і обслуговуючих організацій (ОСББ, ЖБК тощо). Якщо є підозри — звертайтеся до водоканалів. Наприклад, є антимагнітні пломби”, — заявив гендиректор “Київводоканалу”.

Джерело.

You cannot copy content of this page