fbpx

Україну накриють дощі з грозами: в чотирьох областях погодні умови будуть небезпечними

Протягом 30-31 травня по всій території країни – дощі, місцями сильні грози.

Про це на своїй сторінці в фейсбук написала синоптикиня Наталія Діденко.

Вона уточнила, що в Україну прийшов циклон Isolde, 30-31 травня в більшості областей України буде переважати волога погода з періодичними дощами різної інтенсивності.

“Дощі, місцями з грозами на сході і сильним вітром в західних, східних областях і на півдні. Найбільш інтенсивними будуть опади уздовж північного кордону. У неділю дощі – в північних областях України”, – зазначила Діденко.

Температура повітря буде низькою в західних областях +12, + 16 градусів, на сході і півдні + 18, + 22 градуси

У Києві переважатиме волога повітряна маса, але циклон все ж від столиці відсунеться, тобто, з дощами попустить трохи. Температура повітря коливатиметься у межах +16…+18 градусів.

Синоптики повідомляють про небезпечні погодні умови в чотирьох областях України (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька). 31 травня у західних областях значні дощі (I рівень небезпечності, жовтий), у Карпатах 31 травня вночі сильні дощі (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Протягом 31 травня – 01 червня, у зв’язку зі значними дощами, на річках басейнiв Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується підвищення рівнів води на 0,5 – 1,5 м, на окремих ділянках до 2 м, місцями початкове затоплення заплав, сільськогосподарських угідь. Можливе формування значного місцевого, схилового стоку.

You cannot copy content of this page