fbpx

Уряд передав шість ТЕЦ у власність “Нафтогазу”

«Для забезпечення безперебійних поставок тепла й електроенергії Уряд доручив передати шість ТЕЦ у власність “Нафтогазу”», – повідомив прем’єр міністр Денис Шмигаль.

Він заявив, що це дозволить ефективніше витрачати ресурси й управляти цими підприємствами, а також підготувати їх до зими.

Також Кабмін затвердив, що “Нафтогаз” на час воєнного стану та 6 місяців після його завершення буде постачати блакитне паливо операторам газорозподільних систем за фіксованою ціною.

Більшість цих операторів зараз перейшли у власність держави. “Рішення Уряду — ще один крок до стабільних поставок газу всім споживачам та стабільної роботі нашої газотранспортної системи”, – резюмував Прем’єр.

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” назвала тариф, за яким будуть отримувати газ колишні клієнти газзбутів, які втратили постачальника з 1 червня: вони отримуватимуть газ за ціною 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

З 1 червня постачальники газу для 8,8 млн українських домогосподарств втратили можливість працювати, тож ці споживачі перейшли до постачальника “останньої надії” – “Нафтогазу”, пише Економічна правда.

Фото: Главком.

06/20/2022

You cannot copy content of this page