fbpx

Уряди двох країн виступили проти заборони в’їзду всіх росіян в ЄС

Свою позицію уряди Франції та Німеччини озвучили міністрам інших країн Європейського Союзу, які 30 і 31 серпня зустрічалися у Празі, пише “Європейська правда” з посиланням на Zeit.

“Ми повинні подумати про розумні способи використання важливого важеля видачі віз”, – йдеться в документі.

Відповідно до позиції Німеччини та Франції, заявки від громадян Російської Федерації слід ретельно перевіряти з огляду на можливі ризики безпеці. Крім того, у документі звертається увага на момент цінності “впливу безпосереднього досвіду життя в демократичних країнах”, особливо, коли йдеться про досвід для майбутніх поколінь

“Наша візова політика повинна показувати це і продовжувати дозволяти особисті контакти в ЄС з російськими громадянами, які не пов’язані з російським урядом”, – йдеться у позиції урядів.

Тому Берлін і Париж прагнуть зберегти законодавчу базу, яка дозволить студентам, митцям, науковцям і спеціалістам, в’їжджати до ЄС.

У документі є також застереження, що у разі візової заборони можуть виникнути так звані ефекти “об’єднання навколо прапора”. Це означає, що громадяни іноді схильні об’єднано підтримувати свій уряд у разі провокацій ззовні.

Австрія також підтвердила, що виступає проти заборони на в’їзд для громадян Росії.

“Ми не повинні викидати дитину разом з водою, загальна заборона на візи для російських громадян повністю перервала б останні контакти з російським громадянським суспільством”, – сказав міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг.

“Було б абсурдом блокувати шлях на Захід для критичних голосів у Росії прямо зараз”, – додав він.

Фото: ілюстративне.

08/30/2022

You cannot copy content of this page