fbpx

Уже десять років консервую огірки тільки таким способом

Хто тільки не пам’ятає смак консервованих огірків з тільки що звареною картоплею. Це смак нашого дитинства. Адже всі ми любили взяти хрусткий огірочок і відчути солонуватий аромат і пряний смак.

Тому влітку ми всі намагаємося запастися цими чудовими овочами, щоб радувати себе і своїх близьких взимку. Адже в зимовий період це відмінна закуска для будь-якого торжества. Огірки ми можемо подавати як окрему страву, так і додавати в різні салати і супи, що додасть їм пікантності. Як не згадати наш улюблений новорічний салат Олів’є, який не обійдеться без солоних огірків.

А всіма улюблена солянка, куди ми обов’язково додаємо огірки і без яких цю страву неможливо приготувати.

Ми пропонуємо вам відмінний рецепт консервованих огірків, щоб кожна господиня могла заготовити шалено смачні огірки на зиму.

Інгредієнти:

  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 2 ст. л.
  • оцтова есенція 2 ч. л.
  • спеції 1 г
  • огірки 2 кг
  • листя вишні, смородини (по 2 листочка)
  • гілочку кропу з парасолькою
  • оцет
  • банки для консервування

Для консервування головне відбирати свіжі недозрілі огірки зеленого кольору, розміром не більше 70-90 мм з щільною хрусткою м’якоттю і недорозвиненим насінням.

Найбільше нам підходять свіжозірвані огірки, адже якість огірків навіть при нетривалому зберіганні значно погіршується.

Свіжозібрані огірки сортують за розмірами, видаляють переросли, хворі і потворні. В одній тарі консервують огірки одного розміру, ідеально якщо вони будуть не великого розміру.

Приготування:

Відібрані огірки ретельно помийте і зріжте кінчики на декілька мм. Замочіть в холодній воді. Відсортовані огірки вимочують в холодній, періодично змінюваній воді не більше 6 годин.

Це роблять для того, щоб знизити гіркоту. Вимочування також відновлює тургор огірків. Вимочені огірки ретельно миють за допомогою м’якої щітки. Тільки потім огірки можна готувати з будь-якого рецепту.

На дно стерилізованих банок покладіть листя вишні, смородини (по 2 листочка), гілочку кропу з парасолькою і спеції для консервування.

Заповніть банки огірками і залийте окропом на 2 хвилини (на літрову банку), 5 хв (на 3-х літрову банку).

Воду з банок вилийте в каструлю, додайте сіль, цукор, закип’ятіть, додайте оцтову кислоту.

Для домашнього консервування добре підходить натуральний спиртовий 9% оцет. Він прозорий і безбарвний, з ним заготовки не мають хімічного запаху.

Розсолом залийте огірки, закатайте стерилізованими кришками.

Банки і кришки потрібно ретельно стерилізувати, а готову банку перевертати догори дном, вкривати ковдрою і ставити в тепле місце на добу до охолодження.

Консервуйте, насолоджуйтеся результатами і діліться своїми фірмовими рецептами!

You cannot copy content of this page