X

Уже пів року як ми тут у столиці. Живемо у матері чоловіка. Звісно, я їй дуже вдячна за те, що вона нас прихистила, але й не дивуватись їй не можу. Ну як, скажіть мені, у такому віці жити от так?

Уже пів року як ми тут. у столиці. Живемо у матері чоловіка. Звісно. я їй дуже вдячна за те, що вона нас прихистила, але й не дивуватись їй не можу. ну як. скажіть мені у такому віці жити от так?

Можливо, я зараз говоритиму дивні для когось речі, але вірю, що більшість мене усе ж таки підтримає. От скажіть мені, хто така бабуся? Одразу в голові образ поважної жінки в роках із високою зачіскою і мудрими розмовами.

Коли я виходила заміж за свого чоловіка, знала, що моя свекруха зовсім не така, як мені хотілося б. Я з нею познайомилася коли їй вже було сорок шість років. Мені здавалося, що в такому віці люди, особливо жінки, вже більш відповідальні і спокійніші. Але це не про Марію Михайлівну. У неї пофарбоване волосся, каблуки 20 сантиметрів та довгі червоні нігті.

Мою свекруху мені зрозуміти важко. Вона розійшлася з чоловіком, навіть не намагаючись врятувати сім’ю заради дітей. Має двох синів. Але коли її чоловік прийшов до неї і сказав, що він іде до іншої жінки, то свекруха його відпустила та розлучилася з ним. А потім виховувала дітей сама.

Пів року як живу у неї і ніяк зрозуміти не можу. До обіду вона на роботі, потім приходить, обідає, збирається і знову кудись іде. У неї завжди якісь фітнес, йога, курси, подружки, побачення тощо. Вона робить маникюр, і ніколи не зрозумієш, чи то вона на роботу така гарна пішла, чи розважатись. Навіть у наш час вона не відмовляє собі у тому, аби посидіти десь у кафе. чи сходити в театр. А нещодавно ось на концерт узагалі їздила.

Ні я не заздру. Просто ніколи не бачила от таких жінок, хіба у кіно. Мені просто не зрозумілий їхній світ. На що вони сподіваються далі? Моя бабуся завше допомагала мамі з нами. Тобто ми в неї були на першому місці. Вона нам готувала, робила з нами домашні завдання. водила на гуртки, забирала зі школи. От такою повинна бути бабуся. Хіба ж ні?

А Марія Михайлівна нічого цього не робить. Коли в неї є настрій, вона може онукам казку прочитати, але на цьому все. Тобто мої діти фактично бабусі не мають.

Я не намагаюсь її перевиховати, не берусь судити, мені просто не зрозумілий стиль її життя. Невже людина не розуміє, що є слово старість і родина?

17,11,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

K Anna:
Related Post