fbpx

В давнину існувало тверде переконання – людина, яка спить, не повинна відбиватися в дзеркалі. Звідки взялося це повір’я?

Ще наші бабусі вкрай обережно ставилися до дзеркал, причому навіть неважливо, до якої віри чи культури відносила себе людина, адже дзеркало було своєрідним предметом практично для всіх віросповідань, народів і культур світу. Існувало тверде правило – людина, яка спить, не повинна відбиватися в дзеркалі. Звідки взялося це повір’я?

Насправді причин виникнення цієї прикмети багато.

По-перше, вважається, що астральний дух, який вилітає з тiл людей під час їх сну, може затягуватися в задзеркаллі, з якого вибратися часом буває неможливо. По-друге, існує думка, що саме дзеркалa «висмоктують» з людини його потенціал і позитивну енергію, що згодом негативно позначається на здоров’ї людини і його самопочутті.

Кажуть, що такі люди часто не можуть нормально спати(як засинати, так і виспатися), а також погано почувають себе навіть після тривалого сну, стають дратівливими.

Саме з цих причин радять забирати дзеркала зі спалень або завішувати їх, щоб під час сну людина змогла повноцінно відпочити, відновити свої сили і розслабитися.

Крім того, в нічний час буває не дуже приємно побачити своє відображення в дзеркалі: світлотіні грають з нами в неприємні iгри, лякаючи людей, створюючи дивні образи і некрасиві картинки.

Кажуть також, що саме відображення подружнього ложа в дзеркалі як би притягує можливу зраду. Ситуація ускладнюється ще сильніше, якщо в дзеркалі відбивається також вхідні двері в спальню. Багато людей вважають всі ці повір’я міфами, які не мають під собою логічного обрунтування.

Багатьом людям нічого не заважає засинати біля дзеркала, вони прекрасно сплять і не скаржаться ні на здоров’я, ні на подружню невірність. Якщо це так, то, ймовірно, дзеркало вам не стоятиме на заваді й надалі.

Однак мало людей сперечається про те, що дзеркала здатні «вбирати» стару енергетику, фіксувати суперечки і неприємності, зберігати в собі негативні емоції. Саме з цієї причини, коли освячують приміщення, особливу увагу приділяють старим дзеркалам.

Християни вважають, що дзеркала необхідно закрити в будинку, де не стало людини, і не відкривати їх до 40 днів з того дня, тобто доти, поки душа людини не покине Землю. Закривати дзеркала потрібно, щоб душа покiйника не відображалася в дзеркалах і не лякала жителів квартири.

Якщо розглядати прикмету заборони спати біля дзеркала з позиції традицій, можна згадати про те, що більшість різдвяних ворожінь були пов’язані з дзеркалами, люди вважали також, що дивитися в розбите дзеркало не можна. Говорили бабусі, що навіть розбити дзеркало – означає бути 7 років нещасливим.

Жінкам при надії, а також жінкам, що щойно стали матерями, не рекомендували красуватися біля дзеркал, так як їх магiчні сили можуть виявитися сильніше від ослабленого організму. Давньоруські прикмети пояснювали, чому не можна спати біля дзеркала. Вони говорили про те, що вночі в дзеркалі живе двійник, який може вкрасти душу під час сну.

За прикметами фен-шуй, старовинної китайської науки, дзеркало вважається енергетичним вампiром, здатним швидко позбавляти людину енергії. По фен-шую не рекомендується розміщувати дзеркало біля ліжка, так як в ньому будуть відображатися кути, в яких за повір’ям таїться злo.

Не можна також ставити дзеркала одне напроти одного, таким чином, утворюючи дзеркальний коридор для злих духів.

Звичайно, більшість з цих прикмет – лише міфи, однак, тільки вам вирішувати, вірити в них чи ні. Головне все-таки частіше посміхатися біля дзеркал, щоб в них зберігалася лише позитивна енергетика вашої доброти.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Фото – pixabay .

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page