fbpx

В Хмельницькій філармонії виявили колаборантку

У Хмельницькому Служба безпеки України викрила колишню артистку Хмельницької обласної філармонії, яка у соціальних мережах поширювала антиукраїнські матеріали. Наразі жінці повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це Суспільному розповіла речниця УСБУ у Хмельницькій області Людмила Рябчук.

За словами Людмили Рябчук, за даними досудового слідства, колишня артистка філармонії систематично поширювала у соцмережах матеріали, які заперечують повномасштабне вторгнення Росії в Україну та виправдовують проведення «путінської спецоперації».

«Хмельничанка звинувачувала українську владу у нібито брехливому висвітленні дій російських військ в Україні, у перебільшенні та спотворенні фактів про повномасштабну війну проти України. Підозрювана активно репостила «новини» із російських груп, у яких українських захисників звинувачують у знищенні мирного населення: «Бучa-украинская пpовокация», «Ракета, ударившая по железнодорожному вокзалу Краматорска, принадлежит ВCУ»», – говорить речниця.

Рябчук додає: під час обшуку у фігурантки було виявлено та вилучено:

• російську символіку (прапор рф),

• георгіївські стрічки,

• шеврони військових підрозділів ЗС рф,

• комп’ютерну техніку.

Вилучені матеріали направлені на експертизу. За словами Людмили Рябчук, жінці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Фото: Суспільне.

07/09/2022

You cannot copy content of this page