fbpx

В Коломойського забрали аеропорт в Дніпрі

Про те, що Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії «Галтера» (олігарха Ігоря Коломойськго) право на експлуатацію аеропорту в Дніпрі повідомив мер міста і колишній соратник Борис Філатов.

Як відомо позивачами у справі виступила міська рада та НАБУ. Філатов зауважив, що довший час доля аеропорта не цікавила ні Кабмін, ні РНБО, ні Державіаслужбу.

«Більше ніж десять років нікого не цікавив факт, що, використовуючи аеропорт мільйонного міста, Коломойський монополізує повітряний простір. Що дніпрян просто відверто грабують захмарними цінами на авіаквитки. Що державний майновий комплекс використовується у приватних інтересах», – написав мер Дніпра.

Хоч мер і каже, що зараз через війну аеропорт зазнав значних руйнувань, але в майбутньому дніпряни отримають можливість вільно літати до Європи лоукостами.

Нагадаємо, що у 2008 році за рішенням РНБО під керівництвом Раїси Богатирьової (Партія регіонів) передали майновий комплекс дніпропетровського аеропорту на баланс новоспеченого підприємства «Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ»». А через рік рішення РНБО змінилось і державну компанію продали компанії «Галтера» з групи Приват, за умови, що злітно-посадкову смугу та аеронавігаційне обладнання приватний інвестор залишить державі. Та цього не сталося.

У 2015 році розпочалася «війна» між Коломойським та Порошенком і тоді уряд прийняв рішення передати Дніпровський аеродром Міністерству оборони. Того ж року Фонд держмайна подав судовий позов про повернення державі майнового комплексу аеропорту.

Хотілося б вірити, що на теперішньому рішенні доля аеропорту чітко окреслена, але Коломойський ще має право на апеляцію.

Фото: колаж.

09/16/2022

You cannot copy content of this page