fbpx

В магазині до мене підійшла брудна дівчина і, стрaшенно ніяковіючи, попросила купити їй шматочок мила. Саме це мило змінило її життя так, що через декілька років відбулась наша нова вражаюча зустріч

Ця історія сталася трохи більше року тому.

Я стояла в магазині, в господарському відділі (магазин не самообслуговування, а старого зразка: відділ господарський, відділ хлібний і т. д.).

За матеріалами – Головні Новини.

В магазин зайшла молода, дуже неохайна дівчина, я б сказала, схожа на бомжа, й попросила мене купити їй шматок мила. Вказала на найдешевше мило, а в очах стільки благання було. Я дала їй грошей, вона купила собі це мило, а я мимоволі стала за нею спостерігати. Вона пройшла повз продуктовий відділ, на хвилину зупинилась, голодними очима подивилася на їжу і вийшла. Мені стало її дуже шкода, і дуже цікаво, як така молода дівчина (років 25 максимум) могла опинитися в такому становищі.

Я купила пару булочок, наздогнала її. Ми посиділи на лавочці, вона поїла і розповіла мені, що в 18 років у неї з’явився хлопець, який умовляв її переїхати до нього. Вона, звичайно ж, теж цього хотіла, але мама у неї була дуже сувора і жорстка жінка, не дозволяла їй. Про долю батька їй було невідомо взагалі. Отже, в родині сталася велика сварка, вона переїхала до хлопця, через деякий час вона стала йому нецікава і він вигнав її. А мати не змогла пробачити і не прийняла назад. Перший час поневірялася по друзях, потім їй стало соромно, вона пішла на вулицю.

Мене ця історія просто вразила. Незважаючи на гiгієну, і її вигляд, я привела цю дівчину до себе, ми викинули її брудний одяг, я обробила їй голову гасом (на випадок, якщо воші були), вона вимилась, почистила зуби, я підстригла її (досить коротко, тому що волосся було пошкодженим), дала грошей і свої старі непотрібні речі. Вона аж плакала від вдячності. Коли вона пішла, я обдзвонила друзів, розповіла все. Ми зняли їй кімнату в гуртожитку за 1000 в місяць, друг допоміг їй влаштуватися прибиральницею в торговий центр.

Боже, якою вона була щасливою і вдячною. Ну і нам, зрозуміло, було дико приємно, що ми допомогли людині. Потім спілкування з нею якось звелось до нуля. І ось днями я випадково зустріла її в магазині. Вона дуже добре виглядала, поправилася, була пристойно одягнена. Коли побачила мене, заверещала від радості, кинулася обійматися.

Читайте також: Дорогою повз скорчений хлопець, а повз нього з гидливим виразом обличчя проходили, поспішаючи, люди. А мене совість змусила підійти. Підійшла і не могла стримати сліз!

У неї все добре, з’явився хлопець, працює касиром поки що, але думаю це тимчасово… Наступного тижня йдемо з нею в театр. Вона сама купила квитки, дуже вже хоче віддячити.

Робіть добро. Брудні бомжі на вулицях – це не покидьки суспільства, вони люди. У кожного з них своя історія. Часом зайві, невеликі для вас, гроші допоможуть їм вижити, а трошки уваги – можливо, почати нове життя.

You cannot copy content of this page