fbpx

В момент вибухів у Джанкої йшло розвантаження боєприпасів – СтратКом

У Центрі стратегічних комунікацій Збройних Сил України прокоментували ранкові вибухи у військовій частині поблизу Джанкоя та на залізниці. За їхніми даними, напередодні вибухів окупанти суттєво посилили протиповітряну оборону. Більше того, вони настягували під Джанкой значну частину техніки та озброєння, а у момент вибуху на залізничній станції “Азовська” вони розвантажували кілька десятків одиниць озброєння та значну кількість боєприпасів до них.

“Якщо хтось не в курсі, то в районі Джанкоя російські окупанти значно посилили ППО за останній час. Але результат в наявності. У районі аеродрому поблизу Джанкою було розгорнуто, по попереднім даним щонайменше 8 ЗРС С-400, 3 ЗРК С-300, 5 ЗРПК «Панцир С-1». Крім того, на аеродромі було зосереджено 440 ТПК, транспортно- пускових контейнерів”, – зазначили у СтратКомі.

Проте всі ці засоби ППО були призначені не для захисту повітряного простору Криму, а для переправки до Херсонської і Запорізької областей, для завдання масованих ударів по Миколаєву та Запоріжжю напередодні і у День Незалежності України 24 серпня.

Кримські колаборанти підтвердили, що унаслідок “розльоту” боєприпасів було пошкоджено залізницю. За даними розвідки, саме в цей час там розвантажували кілька десятків одиниць озброєння та значну кількість боєприпасів.

“У районі залізничної станції “Азовська” проводилося розвантаження 17 ББМ, 10 САУ “Гвоздика “, 7 САУ “Мста-С”, 2-х САУ “Піон”, 3 од. РСЗВ БМ-21 “Град”, а також боєприпасів. І це без урахування того, що вже стояло і нудилося під гарячим кримським сонечком”, – констатують у СтратКомі.

Звичайно, це не означає, що вся збpоя знищена, але пошкоджена – точно.

“Джанкой це дуже жиpна вузлова транзитна ціль. І ця дуже жиpна ціль чекала свого часу. Як і інші цілі чекають свого часу. Констатуємо знову порушення правил куpіння у невстановленому місці”, – жартують у СтратКомі.

Фото: Антікор.

08/16/2022

You cannot copy content of this page