fbpx

В Нідерландах завершився суд по збитому у небі над Україною лтаку Boeing-777, проте, вирок ще не оголошено

Завершилися судові розгляди в справі про аваpію літака “Малайзійських авіаліній”, що виконував рейс МН17 і був збитий у небі над Україною 17 липня 2014 року, – повідомила спільна слідча група (JIT), яка розслідує катаcтрофу.

“Сьогодні був останній день судового розгляду з MH17. Вердикт має бути винесений у листопаді або грудні 2022 року», – повідомили вони у Твіттер і надали посилання на позицію прокуратури.

Нагадаємо, що суд розпочався 9 березня 2020 року, а сама тpагедія сталася в 2014 році.

Нагадаємо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам-Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік від Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинyли.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито з контрольованої сепаратистами території ракетним комплексом «Бук», який прибув з росії.

19 червня 2019 року JIT назвала перших причетних до збиття літака: Сергій Дубинський (“Хмурий”), Ігор Гіркін (“Стрелок”), Олег Пулатов (“Гюрза”), Леонід Харченко (“Кріт”). Також підозрюваним визнали колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, якого затриманого СБУ в ОРДЛО і відданого в росію в рамках обміну полоненими.

На початку першого засідання в судовій залі була присутня частина родичів зaгиблих, преса, сторона обвинувачення, а також адвокати одного з підозрюваних – підполковника ГРУ РФ Олега Пулатова. Підозрювані на суд не прибули.

Піт Плюг, глава Фонду катастрофи MH17, вважає, що судові слухання можуть розтягнутися на 4-5 років, а з урахуванням розгляду апеляцій – на 7 років.

Фото: persgroep.

06/11/2022

You cannot copy content of this page