fbpx

В школі Харкова на Миколая всім дітям вручили подарунки, а неслухняним – pізки

Директор школи запевняє, що це був жарт і школярі не в образі. Психологи – проти.

Традиції такі

Причина cкaндaлу – святкування дня Святого Миколая. Під час свята всім вручили подарунки, а трьом “xyліганам” – різки. Про дивне дотримання традицій в Фейсбук написала харків’янка Ніка Мелєєва зі слів дочки-семикласниці.

“На початку сьомого уроку за дітьми в клас прийшла класний керівник, і діти пішли в їдальню-актовий зал. Дітям було велено залишити телефони в портфелях в кабінеті! До зали заходили класами по черзі. Біля сцени дітей зустрічав Св. Миколай, завуч і діти, вбрані ангелятками. Св. Миколай привітав зі святом і побажав успіхів в майбутньому році. Потім завучем були виведені три хлопчики з класу і поставлені перед усіма. до них підходили янголята та вручали різки.

Потрібно зауважити, що хлопчики ці дійсно з тих, хто систематично порушують порядок. Один з хлопчиків обурився і поставив резонне питання: “Що ви мене тут пpинижyєте?”, на що завуч театральним голосом розтягуючи слова відповіла: “А я не пpинижyю. Це традиції свята. Неслухняні діти отримують в цей день різки “. Другий хлопчик розлютився, поламав різку, його вчинок було прокоментовано так: “Ось бачиш, ти і зараз поводишся погано!”. А третій просто засмутився. Клас при цьому сміявся, і в принципі, діти вважали покapaння заслуженим “, – написала Ніка.

“Не хотіли нікого образити”

Ніка Мелеева розповіла виданню, що ситуація сталася в школі №45. У Харкові ця школа на хорошому рахунку – розташована в центрі, випускники показують хороші результати на ЗНО. Ніка говорить, що батьки, чиїх хлопчиків завуч з “ангелятами” нагородили різками, про ситуацію знають. В самому ж навчальному закладі кажуть, що не бачать в подібному “нагородження” учнів нічого поганого.

День святого Миколая – традиційне свято в нашій школі. За традицією присутні і атрибути цього свята: кожна дитина отримала пряник у формі ведмедика або ялиночки, а також видавалися по дві-три різки, і Святий Миколай питав “Хороші діти отримують пряники, а чи є ті діти, хто себе якось не так вів? ” Тобто, всі атрибути свята були дотримані! Більш того, в пості згадуються хлопчики з 7-го класу, я особисто говорила з батьками цих хлопців і з ними. Всі сміялися, це був жарт! Ніхто з батьків і дітей не сприйняв це як образу, не приведи Господи! Всі отримали подарунок, посміялися, на цьому все закінчилося. У нас багато дітей, але ніхто з батьків, крім мами, яка написала в ФБ, не сприйняли це ось так. Я всім зателефонувала, вибачилася, сказала, що ми не хотіли нікого образити, – розповіла виданню директор Лариса Бескаравайна.

За її словами, з поганою поведінкою в школі борються загальноприйнятими в школах методами – розмовами з учнями та їх батьками.

Про Бyллінг в нашій школі говорити не правильно взагалі, ми до дітей ставимося дуже терпляче, і це слово до нас взагалі не може бути застосовано! Так, всяке буває, і у нас діти порушують дисципліну, ми з ними спілкуємося, батьків запрошуємо, життя школи без цього не буває. Бyллінґу у нас ніколи не було, – каже Безкоровайна. – Ми дуже засмучені, батьки нас підтримують.

Навчально-виховний комплекс №45 “Академічна гімназія” в Харкові вважається хорошою школою.

За матеріалами.

Опубліковано 22 грудня 2018

You cannot copy content of this page