fbpx

В Угорщині тривають протести проти уряду Орбана через податкові зміни

Тисячі людей у Будапешті протестують проти уряду Віктора Орбана і його податковими змінами, які, на думку людей, завдадуть шкоди малому бізнесу.

Видання The Guardian повідомляє, що угорці вийшли на вулиці після того, як 19 липня парламент таки ухвалив зміни до закону, які стосуються сотень тисяч власників малого бізнесу.

Угорщина, яка надміру залежна від російської нафти і газу, оголосила «стан небезпеки» через енергетичну кризу, викликану через війною Росії проти України.

Орбан ввів також градацію щодо ефективності енергозбереження – люди, які споживають більше середньої кількості енергії, повинні будуть платити за неї за ринковою ціною, а не за сильно субсидованим державним тарифом.

У своєму радіозверненні 15 липня Орбан назвав зміну податкового законодавства «хорошою та необхідною».

Вже 17 липня кілька тисяч людей протестували з закликами «Орбане, геть!» Будапештом.

«Це божевілля — те, що вони (уряд — ред.) зробили. Це не призведе до збільшення надходжень до бюджету», — сказала одна з протестувальниць, 37-річна адвокатка Ілона Пуштай.

Інший учасник протесту, 68-річний вчитель Золтан Гемесі, сказав, що уряд зараз планує заходи жорсткої економії, але люди, мовляв, більше не можуть цього терпіти.

Ці перші протести після обрання Орбана на четвертий термін поспіль.

Як зауважує The Guardians, інфляційні процеси в країна посилюються на тлі переговорів із Брюсселем щодо затримки фінансування Євросоюзу.

Фото: Укрінформ.

07/21/2022

You cannot copy content of this page