fbpx

В Україні різко знизилися ціни на ранню полуницю і черешню

В Україні обвалюються ціни на фрукти, і ранні полуниця і черешня не стали винятком. На оптових ринках Західної України ціни на ці ягоди знижуються щодня. За тиждень їхня вартість впала мінімум в два рази. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками “Інфо-Шувар”, передає “Сегодня”.

За даними фахівців, полуниця і черешня вже коштують в 1,5 рази дешевше, ніж рік тому.

Так, 8 травня на оптовому ринку “Шувар” полуниця пропонується по 25-45 грн/кг, а черешня коштує 23-26 грн/кг. При цьому пропозиція полуниці і черешні представлена тільки вітчизняною продукцією. Для порівняння, рік тому на “Шуварі” полуниця коштувала 45-65 грн/кг.

Фахівці також зазначають, що в Польщі на ринку “Броніше” полуниця коштує майже в 2,5 рази дорожче, ніж на ринку Західної України, що може свідчити про непогані умови для експорту української ягоди.

Читайте також: Чебуреки з лаваша за 15 хвилин: хрусткі та соковиті

Нагадаємо, крім фруктів і ягід в Україні на початку травня зафіксовано зниження цін на частину продуктів, що входять до споживчого кошика. Проте зниження цін на овочі експерти не чекають ще місяць-півтора – поки в продаж не надійде новий урожай коренеплодів.

You cannot copy content of this page