fbpx

В Україні відреагували на заяву Міноборони Білорусі щодо непричетності їхньої держави до війни

Нещодавно в Міноборони Білорусі заявили, що вони не є учасниками війни, яку розв’язала Росія проти України. Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим у Facebook відреагував. Цитуємо:

“Слова офіційного представника Міноборони – Валерія Ревенка, гадаю, заслуговують на увагу. Зокрема про те, що Київ “не готовий до конструктивного діалогу”. Хоча правильно сказав, що відносини вибудовувати все ж таки доведеться. І це справді питання часу. Як було сказано, “напевно не найближчого”. Але тут, гадаю, треба розуміти про яку готовність говорить офіційний представник Міноборони”.

Посол також звернув увагу на те, що такі слова суперечать і лідеру білоруського режиму Олександра Лукашенка, який в інтерв’ю “Франс-Пресс” прямо сказав, що він і у його інтерпретації Білорусь не лише підтримує, а і є прямим учасником так званої російської “військової спецоперації”.

Реакція посла України з’явилась на слова начальника департаменту міжнародного військового співробітництва Міноборони Білорусі Валерій Ревенко в інтервю одному з видань. Той заявив, що білоруська сторона нібито жодним чином не причетна до війни Росії проти України.

Цитуємо:

“Обстановка розвивається на півдні, в Україні, ми уважно стежимо, ми не є учасниками збройного протистояння: нашого особового складу, техніки, озброєння там немає”.

14,08,2022

You cannot copy content of this page