fbpx

В Житомирі безхатьки виготовляють окопні свічки для ЗСУ

У Житомирському міському центрі обліку бездомних осіб почали виготовлення окопних свічок для ЗСУ. За тиждень, відколи розпочав роботу цей соціальний проєкт, виготовили майже 200 свічок, – розповідає керівник проєкту Геннадій Баньковський.

Баньковський радіє, що до проєкту долучилися представники місцевих церков, привозячи свічні згарки, які тут вже переробляють, бо на першу партію парафін довелося закуповувати.

Василь, який живе в центрі і волонтерить, каже, що металевих бляшанок та картону у закладі вистачає, бо беруть їх з тієї гуманітарної допомоги, яку їм привозять.

“Треба чимось допомагати нашим хлопцям, які нас захищають. Ось і вирішили створити такий свічний мінізаводик. Трудимося тут щодня. Виготовляємо по 50-60 свічок за день. Можна і їжу за допомогою них нагріти. Такі свічки горять по три-чотири години. Думаю, такі свічки обов’язково зігріють наших воїнів”, – каже Василь журналістам Суспільного.

Баньковський переконаний, що всі мають допомагати армії, без кліше щодо свого статусу, адже всі – громадяни України.

“Ці наші люди щиро бажають допомогти нашій армії. Вони всі є громадянами України. Вони всі переживають за нашу державу. І вони хоч і маленьким якимось своїм внеском хочуть наблизити нашу перемогу. Я відвіз партію свічок для окопів нашим волонтерам, які напряму вже передадуть їх на передову. І це маленький соціальний проєкт є нашим внеском у перемогу”.

Волонтер Ігор Голуб каже, що перевезе ці свічки на передову: “Ми отримали від міського центру соціального захисту для осіб, які потрапили в складні життєві обставини, таку дуже важливу річ, як саморобні свічки-горілки, які допоможуть нашим військовим грітися в окопах. На холодний період це одна із найбільш незамінних речей на фронті. Буквально в кінці тижня, можливо, на вихідні ці свічки вже будуть на передовій”.

Фото: колаж.

10/06/2022

You cannot copy content of this page