fbpx

Ва-банк: Росія повністю відключить “Північний потік” на 10 днів

Російський “Газпром” із 11 до 21 липня повністю відключить газогін “Північний потік”. У Німеччині допускають, що після цього постачання газу можуть не відновити.

Про це в п’ятницю, 1 липня, повідомила пресслужба Nord Stream AG.

Відключеними будуть обидві нитки газопроводу. В компанії вказують, що “для планового щорічного ремонту”.

Зазначається, що відключити газогін “необхідно для проведення профілактичних робіт, включаючи тестування механічних компонентів і систем автоматизації”.

Суттєве скорочення прокачки “Газпромом” газу до ЄС. Газпром вже скоротив прокачку газу до ЄС –  “Північним потоком” прямує лише 40% газової потужності труби.

Також росія вже відключила низку країн від газу через відмову платити за блакитне паливо в рублях. Серед них – Польща та Болгарія.

В уряді Німеччини допускають, що Росія не відновить постачання природного газу до Європи газопроводом “Північний потік” після запланованих ремонтних робіт, передає “Економічна правда”, адже вона вже натякала, що треба якнайшвидше сертифікувати «Північний потік 2».

Також, «Турецький потік» було призупинено на тиждень.

Нагадаємо, що ціни на газ на європейському ринку за даними ICE Futures коливаються на рівні 146 євро за МВт-год, або 1600 доларів за тисячу кубометрів.

Фото: УНІАН.

07/01/2022

You cannot copy content of this page