fbpx

Вчені назвали місяці, коли найчастіше розпадаються сім’ї

Йдіть один одному на поступку, вмійте вислухати та допомогти тоді, коли це потрібно. І не забувайте про світле почуття, яке звело вас колись.

Статистичний аналіз допоміг виявити два місяці, на які випадає пік завершення стосунків. І тільки не кажіть, що ми вас не попереджали, пише Радіо Максимум.

Якщо вірити дослідженню, проведеному соціологами Американської соціологічної асоціації, кожного літа та кожної весни відбувається пік завершення стосунків.

Щорічно в березні та в серпні подружні пари подають на розлучення. Аналіз охопив 14-річний період з 2001 по 2015 роки.

Вчені кажуть, що березневий пік пояснюється тим, що пари, що перебувають за крок до розлучення, схильні розглядати новорічні свята як можливість для порятунку стосунків. Втім, під кінець зими всі проблеми повертаються та підштовхують подружжя до завершення стосунків.

Читайте також: У мене є тільки одна порада стосовно чоловіків, яку дам своїй дочці

Серпневий же пік можна пояснити кількома факторами. Для пар з дітьми це час, коли додатково накопичуються проблеми, пов’язані зі школою або дитячим садком. Але головне – наближення осені. Світловий день скорочується, що безпосередньо впливає на спад настрою.

Звичайно ж, це лише припущення вчених, але це не означає, що до них не варто прислухатися. Йдіть один одному на поступку, вмійте вислухати та допомогти тоді, коли це потрібно. І не забувайте про світле почуття, яке звело вас колись.

03/04/2019

You cannot copy content of this page