fbpx

Вчені назвали особливості людей з четвертою групою кpoві

Група кpoві визначається наявністю або відсутністю певних успадкованих антигенів на поверхні еритроцитів, ними можуть бути білки, вуглеводи, глікопротеїни або гліколіпіди. Четверта група кpoві (AB) є найменш поширеною і зустрічається тільки у майже 4% населення планети.

Американські вчені виявили, що люди з четвертою групою кpові набагато більше схильні до виникнення проблем з пам’яттю в літньому віці, ніж люди з іншими групами кpові, пише 24 канал.

У них низький розвиток сеpцево-судинних захворювань, які підвищують ймовірність виникнення проблем з пам’яттю і розвиток дeменції. Аналізи показали, що люди з четвертою групою крoві на 82% більше схильні до розвитку проблем з пам’яттю і мисленням, ніж люди з іншими групами кpoві.

Ці люди мають рівень VIII фактора згортання кpoві, це пов’язано з підвищеним ризиком виникнення когнітивних порушень і розладів інтелекту. Люди з підвищеним рівнем цього фактора схильні до розвитку когнітивних порушень на 24% більше, ніж ті, у кого рівень VIII фактора згортання крoві був нижче.

Читайте також: Показники загального аналізу: 9 показників кpoві, які розкажуть все про ваше здоров’я

Такі фактори як високий артеріальний тиск, підвищений рівень холестерину і цукровий діабет збільшують ризик розвитку когнітивних порушень і деменції. Група кpoві пов’язана з розвитком судинних захворювань, наприклад, з виникненням інcyльту,– переконана головний дослідник Мері Кушмен.

До слова, анемія, яка спричинена порушенням синтезу гема внаслідок дефіциту заліза в організмі, є однією з найпоширеніших захворювань кзщві. Найчастіше таке захворювання виникає у жінок, проте і у представників чоловічої статі нерідко зустрічається низький рівень гемоглобіну.

You cannot copy content of this page