fbpx

Вчені з’ясували, як кішки насправді ставляться до людей

Вчені з США вирішили з’ясувати, як кішки відносяться до людей. Для цього дослідники з Державного університету штату Орегона провели ряд експериментів. В результаті вони розвінчали деякі поширені помилки.

Виявилося, що для більшої частини кішок спілкування з людьми навіть важливіше, ніж їжа. Виходить, ми марно вважали, що коти егоїстичні і байдужі до своїх господарів.

Експерименти проходили наступним чином:

Вчені визначили чотири основні потреби кішок: ними виявилися спілкування з людьми, їжа, гра і сприйняття запахів.

Потім дослідники по черзі позбавляли тварин можливості задовольнити одну з потреб.

Після цього котам дозволяли вибрати те, що їм хотілося найбільше – пограти, поїсти, піти туди, де добре пахне або поспілкуватися з людиною.

Виявилося, що половина кішок вважали за краще спілкування з людьми всього іншого.

Джон Бредшоу, який є відомим фахівцем в області зоології, вважає, що для кішок людина є кимось на кшталт прийомної матері або ж просто великою кішкою. Забавно, але тварини вважають нас досить дурними кішками, так як з їх точки зору, люди поводяться вкрай нерозумно.

Проте, коти люблять своїх господарів. Виявляють вони це почуття по-різному. Найпоширенішою ознакою котячої любові є масаж. Напевно ви помічали, що іноді вихованець, сидячи у вас на колінах, починає перебирати передніми лапками. Ця звичка формується в дитинстві. Справа в тому, що, коли кішка вигодовує кошенят, малюки таким чином масажують їй животик. Це необхідно для вироблення молока. У дорослому віці тварини рефлекторно роблять такі дії в моменти найбільшого розслаблення і комфорту. Іншими словами, якщо кіт робить вам масаж, це означає, що він вас любить.

Між іншим, ще раніше американські вчені встановили, що наявність кішки позитивно позначається на здоров’ї сеpця її господарів. Крім того, дослідники з Університету Міннесоти з’ясували, що кішки мурчат на частоті 25 – 125 Герц і під час цього процесу у них відбувається посилена регенерація м’язів і кicток. Більш того, цей звук корисний і для людей.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page