fbpx

Велика німецька мережа будівельних супермаркетів продала бізнес на росії за 1 євро

Німецька OBI GmbH яка володіє російською мережею будівельних супермаркетів OBI не лише йде з росії, але й продає свій бізнес за один євро, – повідомляють росЗМІ.

27 липня Німецька OBI GmbH підписала угоду з групою російських інвесторів щодо продажу їм шести юридичних осіб російської мережі DIY-магазинів OBI. Згідно угоди, на першому етапі 40% часток у цих фірмах перейдуть групі інвестиційно-будівельних компаній Max, а 60% — бізнесменові Йозефу Ліокумовичу.

Сума угоди символічна – всього 1 євро. Про закриття угоди з німецьким холдингом підтвердили також один із партнерів покупців та джерело, близьке до російського підрозділу OBI.

Про вихід з російського ринку в OBI GmbH заявиляли ще в березні. Тоді у заяві компанії йшлося, що вона «глибоко стурбована тpагічним розвитком та наслідками» подій в Україні: «Це вже вплинуло на життя незліченної кількості людей і призвело до непередбачуваних наслідків для нашої ділової діяльності». OBI констатували, що компанія «немає іншого виходу, крім як припинити вести бізнес у Росії».

OBI прийшла до Росії у 2003 році і за цей час мережа розрослася до 27 гіпермаркетів, де працюють близько 4,9 тис. співробітників. Це приблизно одна десята загальної чисельності персоналу OBI у світі.

Фото: armyinform.

08/03/2022

You cannot copy content of this page