fbpx

Весілля – свято виключно для дівчат. – заявила свекруха, – У сукні перед усіма покрасуватись і фото подругам показати. Чому ми за це платити повинні?

Ми з Анею дружимо ще зі шкільних часів, але останнім часом бачимося дуже рідко. Нещодавно вона приїхала до мене в гості та розповіла, як проходить її підготовка до весілля. Не встигла я зрадіти, що подруга нарешті вирішила узаконити стосунки зі своїм хлопцем, як вона приголомшила мене заявою: свекруха за те, щоб Аня повністю сплатила за весілля.

Аня та Вадим зустрічаються вже майже чотири роки. Останні кілька років вони жили разом на орендованій квартирі – свого житла ні в нього, ні в неї немає. Вони обидва працюють, і хоча Вадим отримує більше Ані, на орендну плату вони скидалися порівну. Натомість решту витрат частіше брав на себе саме Вадим. Цілком справедливий розподіл коштів, тому я ніяк не очікувала, що з організацією весілля виникнуть такі питання.

Як тільки свекруха дізналася про весілля, вона стала дуже активно втручатися у їхні плани. Спочатку почала обирати, де провести свято. Казала, кого запросити. Відсічі особливої вона не бачила – хоча Аня і була з нею не згодна, вона не вміє сперечатися і взагалі людина дуже спокійна. Вадим просто не хотів образити маму і все переконував Анюту, що та просто хоче допомогти і зробити як краще.

Мабуть, це майбутній Аніній свекрусі дало зелене світло, і вона почала втручатися в їхні плани дедалі більше. Зрештою, вона заявила, що внесок у майбутню родину у них зовсім нерівний. Оскільки Вадим заробляє більше, ніж Анна, то буде нечесно, якщо квартира, яку вони хочуть купити після весілля, буде спільною. Свекруха вирішила, що оформляти іпотеку потрібно лише на її синочка. На перший внесок вони витратить гроші, подаровані на весілля, а потім, звичайно, платитимуть навпіл.

Тут уже Анна не витримала і висловилася, що це нечесно. Адже якби вона виявилася на вулиці, хоча платити за квартиру вони будуть однаково і весільні гроші теж спільні. Сказала від неї відмахнулася, що переживати нема про що – проживуть все одно разом все життя, в їхній родині розлучатися не прийнято і нічого про таке навіть думати.

Далі – ще цікавіше. Вона зажадала від Ані взяти кредит, щоб сплатити за весілля. У відповідь на здивоване обличчя та німе подив моєї подруги свекруха відповіла, що весілля – це тільки для дівчат, покрасуватися у білій сукні, зробити фотографії. Усі розуміють, що чоловікові весілля зовсім не потрібне. Тож нехай і платить вона за це задоволення сама.

Подруга просто відмовилася далі з нею розмовляти. Так що весілля на паузі поки. Вадим тримає нейтралітет.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page