fbpx

Весна поки відступить: синоптики попередили про різке похолодання в Україні

В Україні у вівторок, 19 лютого, суху погоду визначатиме антициклон, який переміщається з півночі Європи разом із холодним повітрям.

У більшості областей країни, крім західних, температура знизиться, повідомляє Укргідрометцентр.

Водночас опади не очікуються. У західних областях вночі та вранці місцями туман. У східних областях, на півночі Лівобережжя та в Карпатах на дорогах ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с.

Температура у західних областях уночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 7-12° тепла; у східних, Чернігівській та Сумській областях уночі 8-13° морозу, вдень близько до 0°. На решті частини території вночі 3-9° морозу, вдень 3-8° тепла.

У Києві 19 лютого – без опадів, вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7° морозу, вдень 4-6° тепла.

Які прогнози на весну-2019

Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що остаточне потепління прийде в Україну в кінці березня, до цього ж протягом першого місяця весни спостерігатимуться температурні гойдалки.

“Перші сім днів березня будуть досить морозними. З 1 по 4 березня морози сягатимуть 5-6 градусів, а нічні можуть доходити і до 9 градусів нижче нуля”, – розповів він.

Степовий бабак Тимко IIІ, який живе на біологічній станції Харківського національного університету ім. В. Каразіна у с. Гайдари не побачив своєї тіні, коли його розбудили вранці 2 лютого.

Це означає, що весна настане пізно. “На жаль, у березні нас іще очікують заморозки. Тепла і сонячна погода прийде у квітні”, – пояснила передбачення працівниця університету Надія Токарська.

Джерело.

You cannot copy content of this page