fbpx

“Від -1, до +3 °C і вище. Січень – найхолодніший”: Якою буде зима 2022-2023

За прогнозами метеорологів, саме січень стане одним із найхолодніших місяців прийдешньої зими.

Віра Балабух завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС розповіла на скільки опуститься стовпчик термометра у січні і яких температур, варто очікувати впродовж усієї зими.

“Лякатися не варто: середня за місяць (січень) температура може на 2 градуси Цельсія перевищувати кліматичну норму й коливатись у межах від +1…+2 °C на півдні країни, до –2…-3 °C на північному сході та сході».

За прогнозом пані Віри, у грудні середня температура може коливатися від –1…-2 °C до +3 °C і вище.

Лютий теж буде не надто холодним: середньомісячна температура повітря коливатиметься від +2 °C на півдні до –2 °C на північному сході.

Цитуємо:

“При цьому на значній території країни, за винятком північних, східних областей і Карпатського регіону, середня температура повітря у грудні може бути плюсовою — ​від 0 до +3 °C”.

У лютому теж не очікується надто низьких температур. Так середньомісячна температура повітря коливатиметься від +2 °C на півдні до –2 °C на північному сході.

За словами завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС, цілком можливо. що тепла погода стане причиною зменшення тривалості опалювального сезону:

“Можна очікувати, що аномально висока температура повітря в грудні та лютому сприятиме зменшенню тривалості та суворості холодного періоду, а отже, й опалювального сезону”.

23,10,2022

Головна картинка -колаж pexels.

You cannot copy content of this page