fbpx

Від комах-шкідників на дачі ваш сад врятує ловчий пояс

Ловчий пояс на дереві

Конструкція проста, але при цьому функціональна. Вона рятує урожай від таких комах-шкідників, як гусениці, мурахи, білокрилки, попелиці, кліщі, букарки, довгоносики, квіткоїда. Звичайно, пастка працює саме на тих комах, які живуть на землі, а потім поповзом піднімаються по кроні дерева. Мінус у конструкції тільки один: іноді у пастку потрапляють хороші комахи. Однак плюсів у мисливського пояса набагато більше. Всього існує 3 основні різновиди: сухий, липкий і отpуйний ловчий пояс.

Сухий ловчий пояс кожен дачник виготовляє по-своєму. Пропонуємо вам на вибір три конструкції:

Перевернута воронка. З щільного паперу або картону та мотузки або пластиліну слід закріпити на дереві перевернуту лійку, в яку будуть потрапляти комахи.

Двостороння воронка. Працює для комах в двох напрямках: тих, які тільки піднімаються по кроні дерева, і тих, які вже спускаються по ній. Шматок мішковини або тканини шириною 30-40 см просочіть в інсектицидом, обгорніть ним дерево. По центру закріпіть мотузкою так, щоб верхній і нижній краї залишилися вільними. Внутрішній простір заповніть глиною, тоді комахи будуть неминуче потрапляти і залишатися там.

Ворота. Шматком м’якої гуми товщиною 30-40 см обгорніть стовбур дерева, край закріпіть клеєм для гуми. Підтягніть нижню частину гуми так, щоб утворився валик з поглибленням. Всередину налийте соняшникову або технічну олію. У цю герметичну чашку і будуть потрапляти комахи.

Читайте також: Коли і чим обприскувати плодові дерева навесні

Пояс з скловати також добре працює, хоча виглядає не зовсім естетично. Обгорніть стовбур дерева поролоном або скловатою, зверху притисніть стрейч-плівкою. В волокно потраплятимуть комахи. Вам залишається тільки періодично витягувати їх звідти або замінювати конструкцію.

Для клейкого мисливського пояса вам знадобиться мішковина (або плівка, або папір) і спеціальний клей, або дьоготь, або смола. Обгорніть тканиною стовбур, намажте зверху липку рідину, закріпіть конструкцію. Міняти потрібно кожні 3-4 тижні у міру підсихання липкого шару.

Для отpуйного пояса вам знадобиться плівка / тканина і інcектицид. Просочіть тканину отpутою, обегорніть нею дерево, зверху обмотайте додатковим шаром плівки, щоб інcектицид менше випаровувався. Міняти такий ловчий пояс потрібно один раз на місяць. Не забувайте, що всі пояси встановлюються на висоті 30-60 см від землі!

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page