fbpx

Відносини з сестрою чоловіка у мене якось відразу не склалися. Вона не те, що мене недолюблювала, просто ігнорувала, але демонстративно. Хоча це не завадило звернутись до мене по допомогу. Але останні події мене просто ошелешили. от мені цікаво: вона, що думала я й справді зроблю це тільки тому, що вона так хотіла?

Відносини з сестрою чоловіка у мене якось відразу не склалися. Три роки тому я прийшла в їхню сім’ю, і практично відразу прийшло відчуття, що мене ні в що не ставлять, не поважають. Я, як нова людина в їхній родині, намагалася допомагати на городі (у них приватний будинок), не завжди виходило (у мене великі проблеми зі здоров’ям), часто траплялися загострення, але я все ж старалась, як могла. До слова, я працюю в райраді, де вся родина прописана, тобто проблем адміністративного характеру у родини немає, я все вирішую на місці, навіть друзям їхнім допомагаю часто. Я думаю, це була моя «посильна допомога» сім’ї.

Чому я кажу, що мені «здавалося», що мене не прийняли. Тому що перші мої 2 роки спільного життя я прокидалася від дзвінків його сестер (у нього їх 2, є ще брат, всі старші за чоловіка) з проханнями, звозити кудись їх, до сімейного, в магазин, щоб він приїхав до них допоміг. Кожні вихідні якісь прохання. Хоча у сестри чоловіка є свій чоловік, троє дітей, батьки чоловіка живуть в сусідньому будинку, її батьки буквально через кілька зупинок.

Мені завжди здавалося трохи несправедливим, те, що мій чоловік підстрибує і біжить допомагати своїй сестрі, а мене «покидає». Я намагалася з ним розмовляти на цю тему, але у відповідь лише закиди і «тобі не зрозуміти, ти єдина дитина в сім’ї».

Так як я прийшла в їхню сім’ю, мені довелося прийняти їх сімейні традиції: на день народження вони завжди збираються і дарують один одному гроші, а на Новий рік і 8 березня – подарунки. В основному недорогі, я нічого проти цього не маю.

У них велика сім’я – крім його батьків – бабуся з дідусем, 2 сестри, брат, племінники в кількості 6 чоловік. І всім потрібно було щось дарувати. Якось не відразу, але я стала помічати, що його ця сама сестра ніколи мені нічого не дарує ні на Новий рік, ні на Дні народження … Ні мені, ні чоловікові. Вони одні з найбільш забезпечених в родині, всім щось дарували, а нам ні разу …

Хоча коли вона приходила до мене на роботу, я їй ніколи не відмовляла. Два роки тому я її буквально за руку по кабінетах водила без черг і записів. Усе необхідне вона за три дні зібрала, а не за місяць, але дякую не отримала.

Але «випала в осад» я від іншого. У лютому цього року мені призначили планове обстеження, адже саме в цей період моя недуга особливо дає про себе знати. Звичайно, вся рідня була в курсі. Ми зустрілися з сестрою чоловіка в аптеці недалеко від моєї роботи, де вона повідомила мені, що чекає четверту дитину, але навіть з горезвісної ввічливості не поцікавилась, як у мене справи.

А ввечері того ж дня, чоловік зателефонував мені з роботи і запитав, коли я буду на своїй роботі, його сестрі знадобилося зробити ксерокопії. Тобто вона, знаючи мій номер телефону, не подзвонила безпосередньо мені, а через нього. Я відповіла, що не знаю, у мене була відпустка, я на роботі не з’являюсь, проходила спеціалістів, здавала все необхідне. А єдине, що її цікавило, це ксерокопії. Тобто гроші на 4-ту дитину є, а на ксерокопії немає. Природно, я відмовила, не можу ж я їхати на роботу тільки тому, що комусь потрібен безкоштовний ксерокс.

Ми з нею зустрілися на Дні народження у старшого брата вже через кілька місяців. Ми трохи запізнилися, а коли зайшли, свято було в самому розпалі. Я привіталася з усіма, а вона була єдиною людиною, хто не привітався у відповідь. І коли ми сіли за стіл, вона демонстративно встала і вийшла на кухню.

Пройшло досить багато часу відтоді, як ми зустрілися біля аптеки, але мене досі цікавить одне питання: вона дійсно образилася на те, що я тоді не покинула все і не поїхала через все місто робити їй ці ксерокопії?

Я, до речі, теж на неї у великій образі через те, що сталося. Наступного разу, коли їй знову знадобитися моя допомога, я, мабуть, їй відмовлю.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

You cannot copy content of this page