fbpx

Відомий фітнес-тренер взявся реабілітувати майонез

Віктор Мандзяк, відомий фітнес-тренер вважає, що інколи люди мають такі переконання у сфері здорового харчування, що краще б не мали взагалі.

«Вони вважають цукор шкідливим (сіль, до речі, теж), бояться їсти фрукти ввечері, намагаються випити 2 літри води, картопля – шкідливий продукт, кава – дуже шкідливий, а майонез – мега шкідливий. Про майонез ми ще, здається, не говорили. Пора…», – береться він за Сізіфову працю.

Якщо людина уникає майонезу – вона не робить ніякого подвигу в своєму житті – вона просто не відчуває смаку майонезу, вважає Мандзяк. Проте, якщо заборонити собі половину половину всіх продуктів харчування, це матиме негативні наслідки.

«У вас залишиться купка “здорових”, але не надто смачних продуктів, з яких ви постійно зриватиметесь на запрєщьонку. Забороняючи собі щось, ми це “щось” починаємо жадати ще дужче – психологічний трюк. Нам вкрай важливо реабілітувати майонез, чим і займемось», – каже тренер.

Далі Мандзяк розкладає майонез на складники: олія, яєчні жовтки, цукор, сіль, оцет, емульгатори, стабілізатори, консерванти тощо.

«Олія, особливо якась екзотична, на кшталт, оливкової – щось дуже корисне. А от в складі майонезу – фу. Яєчні жовтки – всього корисного, але як тільки вони попадають в майонез, стають отрутою. Сіль, яка в природньому вигляді міститься в м’ясі – нормально, а в майонезі – біла смерть. Цукор у фруктах корисний, а доданий в майонез – жах. Оцет в закрутках просто смачно, а в майонезі – кара небесна. Відчуваєте іронію?», – пояснює він.

«Ой, ледь не забув, емульгатори, стабілізатори та консерванти – звучить страшно, особливо, коли не розумієш, що це. Те, чого не знаєш, завжди лякає. Люди бояться хімії. А так як хімія – все навкруги, в тому числі і ми самі, це досить таки кумедно. При тому, вважається, що все природне (нерукотворне) має бути корисним. Давайте не забувати про бліду поганку і вовчі ягоди», – іронізує Мандзяк.

Віктор вважає, що рослини не створені для блага людини – вони створені самі для себе, і від чотирилапих і двоногих істот, які прагнуть ними полакомитись, захищаються, часто отpутами.

«А от складники їжі (Ешки чи підсолоджувачі) створені нами для нас, з любов’ю і скрупульозною перевіркою на безпечність», – каже він.

Віктор Мандзяк переконаний, що в усьому треба знати насамперед міру і в використанні майонезу – також.

«Щодо фігуpи потрібно пам’ятати про високу калорійність майонезу – 621ккал. Тому знайте міру. Вся трагікомедія в тому, що супер-мега корисну оливкову олію, в якій калорій набагато більше (884ккал), люди щедро ллють в салати, адже корисно. Логіка наступна: якщо продукт корисний, чим більше я його в себе запхаю – тим більше користі отримаю. Переконання, такі переконання…», – резюмує він.

Фото: takprosto.cc.

07/29/2022

You cannot copy content of this page