fbpx

Відвідала кулінарний майстер-клас, спробувала новий смак салату «Олів’є». Ділюся рецептом який Вас приємно здивує

Традиції відіграють важливу роль в житті кожної людини. Але хто сказав, що їх не можна, хоч іноді, змінювати? Де сказано, що «Олів’є» – це тільки новорічний салат і готується з певного набору продуктів. За новим рецептом салату «Олів’є», ми будемо використовувати мариновані гриби і карбонад.

Перелік необхідних продуктів, які розраховані на 8-10 порцій:

  • 500 г відвареної картоплі
  • одна банка (або 500 грам) маринованих грибів
  • відварна морква
  • одна цибулина
  • чотири зварених круто яйця
  • 220 грам солоних огірків
  • 300 грам копченого або вареного карбонаду (балик)
  • 250 грам майонезу
  • зелень
  • сіль

Як готувати:

В першу чергу відварюємо картоплю в шкірці, чистимо і нарізаємо її кубиками. Всі інгредієнти нарізаються кубиками однакового розміру, щоб продукти не перебивали смак один одного.

Тепер потрібно подрібнити яйця. Але перед цим відкрию Вам маленький секрет. Щоб жовток варених яєць завжди залишався яскравого жовтого кольору, їх потрібно варити не більше п’яти хвилин і відразу занурити в холодну воду.

Замість звичної вареної ковбаси, в «Олів’є» ми нарізаємо кубиками карбонад або балик.

Рецепт такого незвичайного «Олів’є» я дізналася, відвідавши майстер-клас з приготування тортів і декорування десертів. Коли у нас була невелика перерва, директор розповіла про ось такий спосіб приготування традиційного салату. На вигляд цей салат нічим не відрізняється від класичного, а ось смак приємно дивує. Я не могла не поділитися таким чудовим рецептом і з Вами.

Потім нарізаємо моркву, огірки цибулю і відправляємо все до решти продуктів.

Якщо Ви не любите гострий смак цибулі в салаті, то його можна залити на кілька хвилин окропом. Я так роблю, коли готую салат з крабовими паличками.

Тепер нарізаємо мариновані гриби на тонкі пластинки, залишивши кілька штук для прикрашання салату.

А в кінці подрібнюємо, свіжу зелень. Найсмачніше вийде, якщо Ви змішаєте кріп, петрушку і зелену цибулю.

Солимо салат і заправляємо майонезом. За бажанням, в заправку, можна додати і сметану.

Тепер потрібно красиво подати салат «Олів’є». Для цього скористаємося сервірувальним кільцем, яке кладемо на страву, а, потім, в кільце висипаємо наш салат. Знімаємо кільце і прикрашаємо страву залишеними заздалегідь грибочками і кропом.

Обов’язково спробуйте приготувати такий варіант «Олів’є».

Замість ковбаси – карбонад, а замість консервованого горошку – мариновані грибочки. Смак Вас обов’язково приємно здивує.

You cannot copy content of this page